TOEKOMSTBESTENDIG WONEN MET NAOORLOGS KARAKTER

Het Floraplein is een van de stadsentrees van Eindhoven. We renoveren en verduurzamen hier 77 woningen zonder dat het naoorlogse stadsbeeld verloren gaat. De woningen zijn klaar voor de toekomst met gemiddeld een energielabel A.

Kenmerkend stadsbeeld

De in totaal 54 portiekwoningen en 23 grondgebonden woningen van woningcorporatie Wooninc. waren op alle vlakken toe aan verbetering. De woningen zijn energetisch, functioneel, bouwkundig en in uitstraling sterk verbeterd. De centrale plek die de woningen innemen aan het Floraplein is kenmerkend voor het stadsbeeld van Eindhoven. De naoorlogse architectuur van de portiekwoningen mocht niet verloren gaan, terwijl de levensduur van de woningen met zeker 40 jaar verlengd moest worden.

KAW architectuur Floraplein renovatie eindhoven overzicht luchtfoto

Met de renovatie van de woningen is er veel kwaliteit toegevoegd. Het toepassen van verschillende duurzaamheidsmaatregelen zorgen voor toekomstbestendige woningen die voldoen aan de kwaliteitseisen van nu. Maar wel met de waardering voor de bijzondere plek en het naoorlogs gedachtegoed.

Floraplein kaw renovatie Floraplein kaw renovatie

Uniek samengestelde minerale steenstrips

Door het herkennen en erkennen van de kwaliteiten van de wederopbouw en dit als uitgangspunt te gebruiken, voegen de gerenoveerde woningen zich naadloos in de bestaande wijk. De verfijnde architectuur en oorspronkelijke details brengen we terug. De van oorsprong stenen muren worden ingepakt met isolatie en voorzien van minerale steenstrips. De kleur en textuur van de steenstrips zijn voor dit project uniek samengesteld en verwijzen naar het karakter van de oorspronkelijke gevel. 

kaw renovatie floraplein eindhoven architectuur verduurzamen kaw renovatie floraplein eindhoven architectuur verduurzamen

Zowel eigentijds als oorspronkelijk

Het aanzicht van de woningen is nog goed te vergelijken met hoe de woningen er ‘vroeger’ uitzagen. Toch is er niets hetzelfde gebleven. Met nieuwe kozijnen, HR++ glas, geïsoleerde gevels en nieuwe vloeren, daken en installaties zijn de woningen verduurzaamd naar minimaal energielabel A. De binnenkant van de woningen hebben een nieuwe indeling gekregen. De luchtkwaliteit in de woningen is flink verbeterd. De bewoners hebben nu een duurzame woning die voldoet aan alle kwaliteitseisen, terwijl de historische waarde van het Floraplein gelijk is gebleven. 

Deel project

Renovatie Floraplein Eindhoven

Opdrachtgever Wooninc.
Partners KlokGroep Laride
Duurzaamheid woningen naar label A+
Programma Renovatie en verduurzaming 54 portiekwoningen en 23 grondgebonden woningen
Bouwkosten € 6.500.000 ex. BTW
Jaar van oplevering 2022