Jaimy Matthijsse

Jaimy werkt als architect bij KAW. Met een diploma van de master Architecture, Building and Planning van TU Eindhoven op zak werkt hij aan projecten met meerdere thema’s. Van scholen in binnenstedelijk gebied tot woonboerderijen op het platteland. Juist die verscheidenheid is handig, want hij is nog volop aan het proeven van alle mogelijkheden.

Soms komt het plaatje van de plattegrond niet overeen met het daadwerkelijk gebruik. Daarom vindt Jaimy het belangrijk om te weten hoe de bewoner tegenover het huidige en het toekomstige gebruik staat. Eén van de eerste stappen: betrek gebruikers. En werk met die input verder aan de programmatische puzzel en het verdere ontwerp.

Ontwerpen met ruimte en aandacht voor de natuur heeft zijn interesse gewekt. In zijn vrije tijd is Jaimy ook graag buiten en sportief. Hij deinst niet weg voor een balletje slaan, zoals tennis. Al 23 jaar trouw lid van de tennisvereniging in de buurt en sinds kort is padel zijn nieuwe uitlaatklep. “Is erg leuk, zoek maar eens op.”