Pieter Soetaert

Projectarchitect

Rotterdam

+31 6 50 50 07 79 p.soetaert@kaw.nl

Pieter Soetaert heeft als architect veelal gewerkt aan woonopgaves in een stedelijk gebied. Hij haalt er energie uit om voor iedereen een goede woonplek te maken en om binnen de kaders van de opgave iets ‘moois’ neer te zetten. Het gebruik van een gebouw en esthetiek gaan altijd samen. Een voorbeeld hiervan is de herontwikkeling Strevelsweg, waar verschillende doelgroepen op één plek samen gebracht worden in de stad. Door de gebouwen goed te organiseren hou je ruimte over voor bijvoorbeeld een mooi dak.

Een fijne woonplek voor mensen met een zorgvraag op een mooie binnenstedelijke locatie, dat maakt het werken aan zo’n project extra leuk.

Als projectarchitect bewaart Pieter het overzicht en verenigt hij de belangen van diverse partijen met elkaar. Deze centrale en verbindende plek ligt hem goed. ‘’Door te luisteren naar anderen en dingen te verbeelden kom je samen met de verschillende partijen erachter waar de gezamenlijke winst ligt.’’ Pieter is een ervaren ontwerper en deelt zijn kennis graag met de jongere generatie ontwerpers. Hij stelt zich altijd behulpzaam op en neemt ieder die het wil mee in het proces over waarom er bepaalde keuzes gemaakt worden en hoe dit ontstaat. Met vragen kun je altijd bij hem terecht!

Ik werk aan