Mathieu Kastelijn

Directielid

Architect | Partner

Eindhoven

+31 6 54 66 14 01 m.kastelijn@kaw.nl

Ontwerpen is volgens Mathieu een combinatie van creativiteit, realiteit en procesmanagement. Hij heeft een fascinatie voor omgevingen die om de meest uiteenlopende redenen constant veranderen en werkt dus graag aan diverse complexe binnenstedelijke transformatie opgaven.

De teamprestatie, juist ook met externen, is een energiebooster. Want als het plan uitpakt, zoals het bedacht is en de bewoners tevreden zijn, spoort hem dat weer aan voor het volgende project.

“Dat je überhaupt iets kan bouwen is al hele prestatie, vooral als je kijkt wie en wat daarvoor bij elkaar komt.” In een periode die zich kenmerkt door onzekerheid en waar alles in een steeds hoger tempo lijkt te veranderen, zorgen gebouwen gelukkig nog voor herkenbaarheid en emotie. Daar moeten we verantwoordelijk mee omgaan vindt hij.

Hoe geef je deze verandering vorm? Altijd in samenwerking met de mensen die het aangaat.

Uiteindelijk ziet Mathieu het liefst dat de koek eerlijker verdeeld wordt. Gelijke kansen, ook op de woningmarkt. “Met onze projecten willen we opkomen voor de mensen die dat zelf niet kunnen of de middelen niet hebben.” Mathieu gelooft in een goede leefomgeving voor iedereen, want dat werkt ook door in iemands welbevinden.

Bij de vogeltjesbuurt hebben we de leefomgeving vormgegeven samen mét de buurt, van woning tot plein. Daar zat Mathieu sterk in het proces en kwamen veel aspecten samen. Een groot plan en met een prachtig resultaat.

Gedreven is Mathieu zeker, niet alleen in zijn werk. Hij hockeyt en coacht daarin onder andere zijn kinderen naar de overwinning. Hij kookt graag uit de Franse keuken, maar dan wel met veel vrienden of familie over de vloer. Voor de ontspanning pakt hij een boek. “Niet altijd vakliteratuur hoor, soms ook gewoon een goede roman.”

Ik werk aan