Daniël Depenbrock

Directielid

Adviseur | Partner

Groningen

+31 6 54 90 21 24 d.depenbrock@kaw.nl

Met zijn achtergrond als economisch geograaf stelt Daniël steeds de vraag: wat is voor mensen echt belangrijk om tevreden te wonen, te leven en om zich te kunnen ontwikkelen? Waarom maken zij hun keuzes? En wat betekent dit voor de toekomst van steden, wijken en dorpen?

Keuzes maken doe je het best met een stip op de horizon. Tegelijk kan niemand precies in de toekomst kijken. Grote toekomstperspectieven botsen regelmatig met wat nu comfortabel en vertrouwd is, zoals de energietransitie of demografische krimp. Wat we wel weten, is dat de wereld om ons heen blijft veranderen. Daniël zijn drijfveer is om de verbinding te leggen tussen vandaag en de toekomst, met realisme maar ook met geloof in positieve verandering.

Achter overwegingen, ideeën en argumenten van mensen zit vaak een diepere laag. Die zie je niet meteen. Maar daar ligt vaak de sleutel tot succes: de eigenlijke bezwaren of belemmeringen, en ook de verbindende schakel. Vinden we gas belangrijk of betaalbare warmte? Willen we krimp bestrijden of willen we leefbare dorpen? Door te blijven zoeken naar wat echt relevant is voor mensen, werk ik aan plannen die ook echt werken voor mensen. Daarbij vertrouw ik er op dat er genoeg mensen zijn die – bij een redelijk perspectief – willen bewegen.

Daniël is een creatieve, snelle denker en houdt er van om begrijpbare antwoorden te vinden op complexe vraagstukken. Daarbij schakelt hij graag tussen grotere visies en de praktijk van alledag. Zo helpt hij bestuurders, beleidsmakers en bewoners om bewuste en realistische keuzes te maken. Of dat nu gaat over de herontwikkeling van woongebieden in bijvoorbeeld een onderzoek, een woonvisie, een duurzame wijkaanpak of iets anders waarmee je het wonen en leven op een plek toekomst kunt geven.

Daniël is sinds 2017 partner bij KAW.

Ik werk aan